والا الکتریک

پخش سیم و کابل، افشان مسی، تخت نایلونی، کواکسیال فویلدار، مفتولی کولر , خودرویی

تلفن - استعلام قیمت

02133970894-5 - 02133912153

کاربرد و مشخصات سیم افشان

دسته بندی مقالات

لاله زارجنوبی، کوچه ملانوروزی، مجتمع تجاری خواجوی، زیرهمکف، پلاک 1

info@valaelectirc.com

09121211106

شنبه تا پنجشنبه 9 تا 18

کاربرد و مشخصات سیم افشان
193
29 اکتبر 2024
مدیریت سایت

کاربرد و مشخصات سیم افشان

سیم‌های افشان بیشترین سیم استفاده‌ شده در سیم‌کشی داخلی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و حتی صنعتی هستند. این نوع از سیم، به دلیل انعطاف‌پذیری بالایی که دارد، در شرایطی که به پیچش سیم نیاز است، به‌کار برده می‌شود. سیم‌های افشان بهترین سیم برای استفاده در ماشین‌آلات، داکت‌های زیرزمینی و تابلوهای فرمان هستند.

با این همه، کاربرد این نوع سیم تنها به مواردی که در بالا گفتیم، محدود نمی‌شود. در اکثر لوازم برقی خانگی از پنکه گرفته تا یخچال و ماشین لباسشویی، سیم یا کابل افشان به‌عنوان سیم رابط بین دستگاه و پریز برق کاربرد دارد. همچنین، در آلات موسیقی برقی مثل گیتارهای الکتریک، ارگ و… نیز از سیم برق افشان استفاده می‌شود.
در حالت کلی، مشخصات زیر را می‌توان برای انواع سیم‌های افشان بیان کرد:

  1. سیم‌های افشان می‌توانند دماهای بین 5 تا 70 درجه سانتی‌گراد را تحمل کنند که به جنس رشته‌های هادی درون آن بستگی دارد. هرچه درصد مس تارهای هادی بیشتر باشد، تحمل حرارت بالاتری دارند. مقاومت حرارتی تارهای آلومینیومی به‌مراتب از انواع مسی، کمتر است.
  2. دارای پوشش پی‌وی‌سی از نوع سی که عایق خوبی در برابر خروج جریان می‌باشد.
  3. مقاومت و انعطاف‌پذیری بالا
  4. دارای استاندارد ISIRI 607 02

 

نحوه تشخیص سیم افشان استاندارد

برای تشخیص سیم‌های افشان استاندارد، اولین قدم این است که به علامت ISIRI چاپ شده بر روی آنها توجه کنید. فاصله بین این علامت‌های چاپ شده روی پوشش سیم نباید از 275 میلی‌متر (27.5 سانتی‌متر) بیشتر باشد. همچنین، نباید این علامت به‌راحتی قابل پاک شدن باشند.
برای ارزیابی استاندارد بودن سیم‌های افشان، سنجش مقاومت هادی آن اهمیت زیادی دارد. برای این‌کار، یک متر از سیم را جدا کنید و مقاومت الکتریکی آن را با استفاده از مولتی‌متر اندازه بگیرید. اگر مقاومت اندازه‌گیری شده از 13.3 اهم بر کیلومتر بیشتر بود، سیم کیفیت خوبی ندارد و غیراستاندارد می‌باشد. یکی از دلایل بیشتر بودن مقاومت الکتریکی از میزان گفته‌شده، کم بودن تعداد تارهای هادی مسی در سیم است. اگر کیفیت تار مسی هم پائین باشد، مثلا در آن از آهن هم استفاده‌شده باشد، باز این مقاومت بالاتر از حد مجاز گفته‌شده خواهد بود.

برای اطمینان از این‌که یک سیم افشان هادی با عیار مس بیشتر از 99% خریداری کرده‌اید، سر سیم را لخت کنید و با فندک بسوزانید. تارهای هادی اگر آلومینیومی باشند، به‌راحتی براثر حرارت ذوب می‌شوند و می‌ریزند. اگر عیار مس تارهای سیم بالا باشد، با حرارت فندک هیچ اتفاقی برای آنها نمی‌افتد.

جمع‌بندی

سیم افشان از جمله پرکاربردترین انواع سیم در صنایع مختلف به‌ویژه برق‌کشی داخلی ساختمان می‌باشد. این سیم که به سیم نرم نیز معروف است، هم برای نصب ثابت و هم برای مصارف متحرک کاربرد دارد. سیم‌های افشان با استاندارد با علامت ISIRI روی آنها مشخص می‌شوند. همچنین، علامت NYAF روی سیم، نشان می‌دهد که آن سیم از نوع افشان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی